Skip to main content

Low-code platforms zoals Mendix worden steeds populairder. Maar nog niet alle ontwikkelaars zijn enthousiast. Traditioneel ontwikkelen geeft ontwikkelaars veel vrijheid en regie over het ontwikkelproces. Ook is er angst voor lagere kwaliteit van ontwikkelde applicaties en kunnen onervaren ontwikkelaars meer kwaad dan goed doen. Wat zijn de voordelen van Mendix en waarom worden dit soort platforms steeds populairder? Lees het in deze blog!

Mendix is innovatie

Business wil altijd sneller dan IT kan leveren. Dankzij Mendix is dit verleden tijd. Developers kunnen zich volledig richten op innovatie omdat ze minder tijd kwijt zijn aan het ontwikkelen en debuggen van apps. Mendix maakt het mogelijk om snel te ontwikkelen. Daardoor kan een developer binnen enkele uren of dagen volledig werkende functies opleveren én tonen aan de klant!

Minder security risico

Met Mendix zijn alle data connectors en security componenten van de app al ontwikkeld. Na deze ontwikkeling is het een kwestie van het implementeren van deze onderdelen in een nieuwe app. Dergelijke componenten hoeven niet steeds opnieuw handmatig ontwikkeld te worden en dat zorgt voor een veel minder hoog security risico!

Mendix is Toegankelijk

Het ontwikkelen, onderhouden, aanpassen én opschalen van een business app gaat veel sneller, doordat de code niet meer handmatig geschreven wordt. Dankzij deze manier van ontwikkelen bespaar je op ontwikkeluren en dus ook op ontwikkelkosten.

Let’s go low-code?

De praktijk leert dat meer dan 90% van een bedrijfsapplicatie sneller en beter ontwikkeld kan worden met een low-code platform. De optie om eigen modules en widgets te ontwikkelen geeft een ontwikkelaar een hele hoop flexibiliteit. Daarnaast is het platform zo eenvoudig dat mensen met geen of weinig (ontwikkel)ervaring zich gemakkelijk kunnen wagen aan het ontwikkelen van een app. True Legends zegt dan ook: Let’s go low-code!

Ben jij nieuwsgierig naar low-code platforms? Neem dan een kijkje bij onze vacatures.

 

Bron: https://indocs.nl/kennis-delen/low-code-platforms-voordelen/ en https://appronto.nl/de-voordelen-van-mendix/

<<< Terug naar het overzicht