Skip to main content

De fuck up award van deze maand gaat naar True Legends! Een tijdje terug plaatsten wij een vacature op LinkedIn voor Lady Legends, een initiatief om vrouwen om te scholen naar IT’ers. Op de foto was een mond te zien, met een behoorlijke dosis lippenstift. Dat schoot bij een aantal vrouwen totaal in het verkeerde keelgat. Er werd behoorlijk met ‘online’ modder gegooid: seksistisch, biased, dom, naïef, en ga zo maar door. Er werd ons geen helpende hand geboden, in plaats daarvan werd onze mond gesnoerd. Precies datgene wat wij, met een initiatief als Lady Legends, willen tegengaan.

Lady Legends is een initiatief dat vrouwen verwelkomd in de IT, ook als ze daar nu nog niet de juiste opleiding voor gevolgd hebben. Om aan het vrouwenquotum te voldoen, en vrouwen naar de top te krijgen, moeten we vandaag de dag beginnen met het toelaten van vrouwen in teams. Lady Legends schoolt vrouwen om, en maakt ze klaar voor de wereld van IT. We verrijken vrouwen met IT, en de wereld van IT met vrouwen!

Girls just wanna have vrijheid van meningsuiting

8 maart is het internationale vrouwendag. Dit jaar is het thema: vrijheid. Maar wat betekent vrijheid eigenlijk in 2020? Je kunt online plaatsen wat je maar wilt, maar fouten maken? Dat is blijkbaar uit den boze! De positieve missie achter Lady Legends leek, met het plaatsen van de verkeerde afbeelding, opeens een bijzaak te zijn. Inmiddels leerden we hoe beeld net zo belangrijk is als tekst. We leerden dat een boodschap pas overkomt als je er de juiste ondersteunende afbeelding bij plaatst. We leerden hoe hard de online wereld tekeer gaat als je een fout maakt, en hoe je als vrouw ineens een seksist kunt zijn als je het verkeerde plaatje kiest.

Het grotere plaatje bekijken

Lady Legends kijkt graag naar het grotere plaatje. Natuurlijk leren we van onze fouten, en denken we voortaan iets langer na voordat we een afbeelding posten. We fucked up: mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa. Daarnaast willen we graag vooruit blijven kijken naar de missie: het sluiten van de gender gap, en de IT wereld verrijken met vrouwen. Een doelgroep die tot op heden nog maar weinig wordt aangesproken in de technische wereld. Dat vinden we zonde, want er zit heel wat (vrouwelijk) technisch talent te wachten!

Vrijheid om te vallen

Natuurlijk is het goed om elkaar aan te spreken op gedrag dat niet (meer) door de beugel kan. Maar wat als we het vanaf heden op een positieve manier doen? Elkaar niet meer afschieten en uitschelden, maar elkaar leren, en inspireren hoe het beter en anders kan. Vrijheid is elkaar de ruimte geven om te vallen, én elkaar de hand te geven om weer op te staan. Zie je iets wat je niet bevalt? Kom ons dan vooral vertellen hoe het beter kan. Online of hier op ons kantoor met een goede kop koffie. Voel je vooral vrij, dat doen wij immers ook!

Op de hoogte blijven van de socials van Lady Legends, volg ons bijvoorbeeld op LinkedIn!

<<< Terug naar het overzicht