Skip to main content

Er zijn ontzettend veel vaardigheden die je leert als gamer. In eerdere blogs leerde je over strategische skills, stressbestendigheid, luistervaardigheid, en spanningsbogen. De vaardigheid die als een rode draad onder al deze skills zit is doorzettingsvermogen. Als je niet doorzet, zul je ook niets leren. Hoe dat zit? Dat leer je in deze blog! 

Omgaan met tegenslag

Wie gamet wordt regelmatig met teleurstellingen geconfronteerd. Er zijn maar weinig mensen die in één keer een game kunnen uitspelen zonder te sterven en/of respawnen. Falen is onderdeel van het spel, evenals leren. Door regelmatig te ‘sterven’ of falen, raken gamers comfortabel met falen an sich en vooral: met opnieuw beginnen. Gamers leren van hun fouten en accepteren dat deze nu eenmaal onderdeel zijn van het spel.

Vallen en opstaan

Oké, er zal wel eens gevloekt worden. En de gamecontrollers zullen wel eens door de kamer vliegen van frustratie. Maar als er wordt doorgezet, wordt falen steeds gemakkelijker. Waar een gamer een jaar geleden nog vloekend en plechtig beloofde ‘dit stomme spel nooit meer aan te raken’, weet hij of zij dat er bij een volgende ronde weer nieuwe kansen zijn. En wordt die kans goed benut? Dan is er weer een nieuw doel in het verschiet! Gamers leren niet alleen vallen, ze leren ook weer opstaan.

Game over?

In tegenstelling tot het klassieke “Game over” is een spel niet zomaar voorbij. Je kunt simpelweg opnieuw beginnen. Net zolang totdat het lukt. En heb je een spel uitgespeeld? Dan kun je het in sommige gevallen zelfs nóg een keer spelen, maar dan met alle skills die je leerde in de game. Bijvoorbeeld bij The last of us, waar je na het uitspelen van het spel met al jouw wapens en vaardigheden weer bij het begin kunt beginnen. Als je lang genoeg doorzet, haal je niet alleen de game, maar train je ook je strategische skills, stressbestendigheid, luistervaardigheid, en spanningsboog!

Bron: https://www.imaginelearning.com/blog/video-games-in-education

Benieuwd naar onze andere blogs over het trainen van vaardigheden in games? Bekijk ze hieronder allemaal:

<<< Terug naar het overzicht